Músiques en femení: un cicle de concerts amb bandes liderades per dones

Del 7 de febrer al 27 de març, torna el cicle Músiques en femení dedicat a dones músics i líders dels seus projectes creatius, donant projecció a nous talents i comptant amb la presència d’artistes ja consolidades

Arrencarà el cicle la compositora, pianista i cantant Lu Rois. L’artista va debutar l’any 2014 amb el disc Camí del far, al qual van seguir un altre àlbum, un EP i molts concerts. Ara té gairebé enllestit el seu darrer treball, Microcosmos, que apareixerà aquest 2020 i on compta amb aliats com Laia Vallès o Santi Careta. En aquest concert n’oferirà un petit tast però sobretot ens convidarà a un viatge per tot el seu univers, una trajectòria edificada de manera sòlida a partir d’elements molt subtils: una veu trencadissa, un piano còsmic i unes cançons carregades de sensibilitat.

La cantant i compositora del Baix Penedès Nerea Bassart va irrompre en el panorama musical l’any 2017 amb un primer treball, Lucid Dream, del qual n’era la compositora i intèrpret de tots els instruments. Amb un rock d’influència dels norantes i una veu hereva del grunge, Bassart ha evolucionat el seu so ampliant el seu registre d’estils. En aquest concert presentarà temes inèdits amb sonoritat funk/soul del seu nou àlbum Soroll, que sortirà a inicis del 2020.

La banda Morningblind presenta la darrera proposta discogràfica, Weight Of The World, s’enlaira per mostrar la bellesa, complexitat i profunditat de la seva música, on cada cançó cristal·litza un paisatge sonor diferent. Folk-rock amb una personalitat aclaparadora, la música de la cantautora barcelonina Sandra Bossy-Retti, amb composicions d’estructures inesperades, unes lletres encisadores i una veu carregada d’emoció, no ens pot deixar indiferents.

Tancarà el cicle Marta Knight. Amb tan sols un Ep publicat, Knight ha captivat crítica i públic amb el seu folk de curta distància amb tocs d’indierock i esperit britpop. Amb referències a Mac DeMarco, Declan McKenna o The Kooks, la seva música evoluciona sense abandonar el que ja és un so propi. Durant el 2020 publicarà el primer disc d’una carrera, sens dubte, prometedora.

L’entrada per a tots els concerts és gratuïta amb reserva prèvia. Us esperem per gaudir dels divendres musicals a La Casa Elizalde!