Novetats d’aquest trimestre d’hivern

#ElizaldeTallers #NovetatsTrimestre #laculturanotélímits

En un moment excepcional, on adaptar-se als canvis i explorar noves maneres d’aprenentatge i relació ens està obrint moltes possibilitats, a La Casa Elizalde ens sumem al repte per seguir a prop teu. Amb la voluntat de gaudir de la cultura en un entorn segur et proposem un recorregut des de la història més remota a les notícies més recents, pels museus i artistes que han marcat períodes, pels pensadors més destacats, sense oblidar l’expressió plàstica, l’activitat física o el creixement personal. La cultura no té límits i per això us presentem les novetats dels tallers culturals d’aquest hivern en tres formats diferents: tallers presencials, com els de tota la vida; tallers exclusivament online, per gaudir des de casa; i tallers en format mixte, per triar fer-los al centre o des de casa.

Com a novetat, aquest proper trimestre comptarem amb uns tallers exclusivament online. Tres propostes ben diferents per estar al dia de temes d’actualitat de la mà de professionals experts en el seu àmbit.

Per una banda, en Raül Garrigasait, escriptor, traductor i president de la Casa dels Clàssics, impartirà el taller Mites clàssics per a temps contemporanis. Un curs que ens mostrarà les connexions que existeixen entre alguns dels mites més importants que podem trobar a la literatura de tots els temps i alguns aspectes de la societat actual. Una altra de les propostes que tindrem és un taller sobre sexualitat femenina impartit per l’Elena Crespi, psicòloga, sexòloga i terapeuta de parella. En el curs Sexualitats i afectivitats feministes: la revolució pendent trencarem amb alguns dels tabús sobre sexe que han estat imposats al llarg de la història i debatrem sobre psicologia, sexualitat i el concepte de parella. I per aquelles persones que els hi agrada la interpretació teatral, us presentem el taller Emocions en primer pla: interpretació davant la càmera, un curs destinat a treballar les emocions davant de la càmera de la mà de l’actriu Marta Pérez, una de les integrants de la companyia T de Teatre.

Al mateix temps, també comptarem amb algunes novetats en la programació de tallers presencials, l’essència del centre. Pels apassionats de la història, us proposem quatre tallers. Els dimecres podreu gaudir del curs Ritus per a la vida, ritus per a la mort: coneixent les cultures precolombines, on la Marisa Sánchez ens mostrarà els principals rituals i les diferents concepcions de la mort que tenien algunes de les cultures precolombines més importants. Els dijous, en canvi, l’Antonio Contreras impartirà el taller De mars i navegants: coneix el món víking, on coneixerem millor el món víking i la interpretació que s’ha fet d’aquesta cultura al llarg de la història fins a l’actualitat amb sèries tan conegudes com Víkings. Cal destacar també el curs L’altra meitat de la humanitat: la història a través de les dones, en el qual la Gina Driéguez ens parlarà de la història explicada a través de les dones, des de l’edat antiga fins a la Revolució Francesa. Per acabar, en Daniel Roig farà un recorregut per la història d’algunes de les principals dictadures i règims autoritaris de països llatinoamericans del segle XX al curs de Dictadures i populismes a l’Amèrica Llatina

D’altra banda i aprofitant aquest moment que estem vivint, en Francis Garcia, doctor en filosofia, impartirà el taller ‘El virus com a filosofia: reflexions en temps de pandèmia’, on debatrem sobre el virus des d’una vessant filosòfica i crítica, des del seu inici fins a l’actualitat de la pandèmia i el futur més proper. I pels amants de la ciència, presentem el curs Història de la ciència: la influència del coneixement científic en el pensament humà impartit per la Cristina Junyent, on parlarem de persones i fets que van ampliar el nostre coneixement científic actual.

Per a les persones interessades en l’autoconeixement i en l’obtenció d’eines personals  comptarem amb el taller Introducció a l’eneagrama: els nou eneatips de la personalitat, impartit per la psicòloga i coach Cristina Morales, un taller on descobrirem els 9 tipus de personalitat, 9 maneres de veure el món, de funcionar i caminar per la vida.

Una altra proposta pensada per contribuir al benestar personal és el taller que impartirà la nutricionista Victòria Framis, Els aliments que ens curen: ajuda a les teves defenses, on podrem conèixer les bases d’una alimentació saludable per poder preparar el nostre cos per a l’estació hivernal i gaudir d’un sistema immunològic reforçat.

Per acabar, us presentem aquells tallers que comptaran amb format presencial i online, tots dos a la vegada. En aquest format hi haurà dos tallers nous, La música romàntica: rere les passes de Beethoven, en el qual en Joan Vives realitzarà un viatge a través de la música romàntica des de Beethoven fins a Chopin; i pels més cinèfils, us presentem el taller Storytelling i cinema contemporani, on l’Alexis Racionero ens ensenyarà a comprendre les estructures del relat cinematogràfic i les seves variant principals.

Ara més que mai hem preparat una programació per seguir al teu costat, per continuar oferint-te tot el que t’interessa, tenint en compte els diferents formats, presencial i online perquè puguis continuar aprenent i gaudint del coneixement, perquè si alguna cosa hem après durant aquest any és que la cultura no té límits i volem continuar compartint-la amb tu.

#laculturanotélímits #elizaldetallers