04/10/2021

Creació del projecte PUBER

20/10/2021

Aquesta sessió s’ha dedicat a pensar com transformar aquelles idees i reflexions, que van sorgir la setmana passada, en una exposició. De quina manera pren forma una idea o com ‘aterrar’ una idea en un espai expositiu, que pugui comunicar i connectar amb les persones que visitaran l’exposició…

Quin format o formats: una instal·lació, una peça sonora, la sèrie de fotografies…? Com tots aquests elements s’integren i sumen per tal que funcionin per explicar el que es vol explicar…?

Van sorgir moltíssimes idees, ara es tracta d’anar concretant i destriant…

Estan sent unes sessions immensament profitoses i inspiradores!

Gràcies a tots i totes!

13/10/2021

En aquesta segona sessió es va formar el grup de joves que juntament amb la Tanit Plana imaginaran i realitzaran l’exposició ‘Puber’ a La Casa Elizalde que es podrà veure a partir del 10 de novembre.

Només començar la Tanit Plana va posar sobre la taula el seu interès en reflexionar sobre la mort en els joves.

La Tanit va explicar que havia llegit uns estudis recents on es deia que la principal causa de mort en els joves és el suïcidi, i després, tot i que molt poc per sota, la mort per accident de trànsit.

A partir d’aquí es va generar una conversa fluida, on cadascú va poder expressar el que els removia quan sentien o pensaven amb temes com el suïcidi en l’adolescència: el sentir-se mort, l’estigma del suïcidi o la salut mental, la pressió de la societat, la identitat i l’autoestima, la generació de vidre, l’absència de futur i quin futur?

El grup de joves, entre 16 i 20 anys, s’ha format a partir del Grup d’Acció Creativa (GAC) que promou l’Eix Jove de l’Eixample i també amb nois i noies de l’Institut Escoles Pies Jaume Bofill de l’Eixample, entre d’altres.

06/10/2021

El dimecres 6 d’octubre vam presentar el projecte PUBER de Tanit Plana, un projecte creatiu que culminarà amb una exposició que es podrà veure a partir del 10 de novembre a La Casa Elizalde.

El projecte expositiu es pensarà i realitzarà juntament amb un grup de treball format per joves de l’Eixample que formaran part del procés de creació artística juntament amb l’artista Tanit Plana.

Aquest projecte forma part de TEMPORALS, un cicle d’exposicions organitat per l’ICUB.

Pujar