11/11/2021

Adolescents, el nou cicle de cinema Mirades

Dimarts 9 de novembre comencem el nou cicle de Mirades d’aquesta tardor 2021, programat per La Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona i que està dedicat al món adolescent.

El MIRADES és el cicle de cinema documental i d’autor que programem des de La Casa Elizalde amb la col·laboració d’entitats i professionals del cinema. Així enriquim la mirada i recolzem el treball en cooperació.

Durant el mes de novembre i desembre tindrem a La Casa Elizalde el projecte expositiu ‘Puber’ de la fotògrafa Tanit Plana on s’explora l’univers adolescent des de la seva pròpia mirada i actitud cap al mon. Així doncs, en relació a l’exposició, presentem el cicle ‘Adolescents’, que ens ofereix altres discursos i reflexions entorn de les emocions, neguits i esperances de diferents grups d’adolescents i joves en diferents contextos socials.

Dimarts 9 de novembre obrirem el cicle amb la pel·lícula Binti, una youtuber sense fronteres de la directora Frederike Migom que explora les voluntats d’un nen i una nena que intenten traspassar les seves il·lusions al món dels adults.

Dimarts 23 de novembre seguirem amb el documental Primeres solituds de la coneguda cineasta Claire Simon. Una aproximació a les vides d’un grup d’estudiants d’un institut dels suburbis parisencs amb el que ens endinsem a es vides quotidianes d’aquests joves. A partir de les seves converses pensem amb ells i elles i empatitzem amb les seves inquietuds.

Per acabar el cicle, el dimarts 14 de desembre es projectarà el documental Espero tua (re)volta d’Eliza Capai, un sacseig de crida, revolta, alegria i esperança en que un món millor és possible i construir-lo està a les nostres mans.

Les sessions les presentaran Marga Almirall, Diana Mizrahi i Blanca A. Mató, les tres cineastes i integrants de l’equip de La Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona (Drac Màgic). En acabar, convidarem als assistents a participar d’un col·loqui on compartir allò que ens han transmès les peces i/o a fer preguntes a l’equip de La Mostra.

Pujar