26/05/2021

Presentem el nou cicle de Mirades: El somni d’Europa

A partir de l’1 de juny presentem a La Casa Elizalde el nou cicle de Mirades titulat ‘El somni d’Europa’ organitzat juntament amb L’Alternativa. Festival de cinema independent de Barcelona.

Estem molt il·lusionades de col·laborar amb l’equip de L’Alternativa, un festival que sempre hem seguit de molt aprop i que admirem la seva trajectòria i propostes cinematogràfiques, arriscades, valentes, experimentals i poètiques. 28 anys donant suport al cinema que es fa a casa, recolzant les creacions de joves cineastes, i apostant també, per aquelles peces cinematogràfiques, internacionals i nacionals, poc conegudes.

‘El somni d’Europa’ és un cicle que vol reflexionar sobre la crisi migratòria d’Europa a partir d’una proposta de tres documentals que ens mostren diferents realitats de persones migrants.

El documental que obrirà el cicle és a A Media voz, dirigit per les cineastes cubanes Patricia Pérez i Heidi Hassan, ens parlen en 1a persona de la seva experiència vital, amigues des de la infància, se separen per emigrar a Europa. A través de les correspondències cinematogràfiques contacten de nou i reflexionen sobre l’amistat, les arrels del seu país d’origen, la maternitat i les fronteres.

Idrissa, crònica d’una mort qualsevoldocumental dirigit per Xavier Artigas i Xapo Ortega, ens posa de relleu allò que a vegades no volem saber, com per exemple, l’existència dels CIE (Centre d’Internament d’Estrangers). L’equip del film es llança a la recerca d’una justícia que l’Estat espanyol ha eludit i es proposa descobrir què va passar la nit en què va morir Idrissa Diallo, un jove guineà de 21 anys, detingut en un centre d’internament.

Com a tancament del cicle, es projectarà Babylonia mon amour, una pel·lícula de Pierpaolo Verdecchi que segueix de ben aprop un grup de senegalesos, sense papers ni permís de residència, que viuen en cases ocupades o al carrer, mirant de sobreviure per la ciutat de Barcelona.

El cicle s’inaugura dimarts 1 de juny amb la presentació a càrrec de l’equip de L’Alternativa. Cada sessió comptarem amb la presència de les directores i directors dels documentals que ens presentaran les seves peces i un cop acabada la projecció tindrem l’oportunitat de conversar amb ells i comentar els documentals.

En relació al cicle de cinema t’animem a visitar l’exposició ‘Different Shades of Blue de Myriam Meloni, una exposició co-organitzada entre l’ICUB (Institut de Cultura de Barcelona) i La Casa Elizalde, i que es podrà visitar a La Casa Elizalde a partir del 8 de juny. L’exposició ens apropa, a través de la fotografia, a la vida d’un grup de persones subsaharianes que intenten arribar a Europa però es troben encallades al Marroc, esperant poder creuar el Mediterrani, sota unes condicions nefastes de racisme i violència.

Dilluns 7 de juny pots seguir la inauguració en línia al canal d’Instagram Live de @casaelizalde_artsvisuals.

Dimarts 8 de juny, Myriam Meloni farà una visita comentada a l’exposició i dimecres 9 de juny impartirà el taller ‘Retrat i Identitat’, un exercici per pensar qui som i com ens volem mostrar davant la càmera.

Pujar