09/09/2021

Presentem la propera exposició ‘Evidència, latència i transparència’

Evidència, latència i transparència
Sobre la violència i la seva representació

Del 15 de setembre al 29 d’octubre

 

Comencem la temporada 2021/2022 amb l’exposició ‘Evidència, latència i transparència. Sobre la violència i la seva representació (Acte 3)’ a cura de Luca Pagliari i Salvatore Elefante. Una col·lectiva que mostra els treballs dels artistes Mercè Álvarez, Aixi Li, Farideh Sakhaeifar, Silvina Zavala i G&V Research Bureau + Nora Abushadi.

L’exposició, que es podrà veure a La Casa Elizalde a partir del 15 de setembre, és el tercer acte d’un projecte que s’ha concebut en tres parts i que s’ha mostrat en diferents espais de la ciutat. A La Casa Elizalde s’acaba aquest circuit que ha volgut mostrar des d’un punt de vista global, diferents tipus de violència i com s’ha representat des de l’art.

A més de l’exposició, comptarem amb un programa d’activitats que complementen el projecte i que volen aprofundir sobre la violència de gènere i la seva representació. Una de les activitats és un taller de fotografia, que impartirà la fotògrafa i docent Helena Alonso, on es reflexionarà sobre el valor de la fotografia quan intenta abordar problemàtiques de gènere. El taller s’ha organitzat en tres sessions de dues hores i comptarà amb una part teòrica i una altra més pràctica.

Una altra activitat, a part de la visita comentada a l’exposició a càrrec dels comissaris, és la sessió de cinema i col·loqui entorn la pel·lícula La chica de la fàbrica de cerillas (Aki Kaurismaki, 1990). La presentació i el debat posterior anirà dinamitzat per Carla Álvarez Agón, psicòloga forense especialitzada en violència de gènere.

A més, com a propostes relacionades amb l’exposició, també et recomanem el curs en línia que s’ha programat a La Casa Elizalde durant aquesta tardor i que comptarà amb la complicitat dels comissaris de l’exposició. El curs, en cada una de les diferents sessions, enfocarà el concepte de violència des de la filosofia, la neurociència, la criminologia i l’art.

I per acabar el cicle entorn de la violència, et proposem la peça teatral ‘Si això és un cavall’ creada i interpretada per Maurici Bisocs, que es podrà veure a La Casa Elizalde el 21 d’octubre, i que ens enfronta al maltractament animal, un altre tipus de violència, a vegades menystinguda.

Llegeix els articles publicats sobre l’exposició:

La intensitat de la violència, 20 de setembre del 2021. (El Núvol)

Fotografías para denunciar la violencia, 21 de setembre del 2021. (El Periódico) 

No et perdis el vídeo que hem preparat amb els comissaris de l’exposició!

Pujar