27/04/2020

Projecte Radars, fomenta el bon veïnatge!

#Fembarri  #Veïnatge #Gentgran

El projecte Radars proposa oferir a la gent gran del nostre veïnat solucions per algunes necessitats quotidianes.

L’escala de veïns i veïnes és un espai de relació que en situacions com la que estem vivint pot ajudar els més vulnerables. Les persones que no formen part de col·lectius de risc es poden oferir per donar suport a la gent més gran que no pot sortir de casa. Per exemple, portant-los aliments quan van a comprar, traient-los a passejar el gos quan surten amb el seu, baixant-los les escombraries o trucant a les persones en risc de vulnerabilitat que viuen soles.

Si detectes alguna situació greu que afecta una persona gran, et demanem que et posis en contacte amb els Serveis Socials o bé que escriguis un correu a radarsgentgran@bcn.cat.

A més, si vols col·laborar, pots descarregar-te aquest cartellObre en una finestra nova i penjar-lo al vestíbul, a l’ascensor o en algun altre lloc visible de la teva comunitat.

També pots descarregar aquesta plantillaObre en una finestra nova, que et servirà com a graella per posar en contacte els veïns i veïnes que volen ajudar i les persones de la comunitat que necessiten assistència. Penja-la en un lloc visible, a l’interior de l’edifici, on tinguin accés tots els veïns i veïnes, però evitant que es pugui llegir des del carrer.

I per ajudar les persones grans a combatre l’avorriment i a exercitar la ment, Radars ha elaborat un recull de passatempsObre en una finestra nova per passar millor les hores.

Pots imprimir els passatemps i fer-los arribar a algun veí o veïna gran que visqui a la teva escala. Només els has de penjar a la seva porta o deixar-los-hi a la bústia, seguint sempre les instruccions de seguretat (manipulant el material amb mascareta i guants).

Si no tens impressora, pots copiar els passatemps més fàcils a mà, o inventar-te’n de nous. Les persones grans del teu entorn ho agrairan!

Accedeix a la informació

Pujar