02/06/2020

Ruta virtual “Al barri, les vides al centre”


#Fembarri #FestaMajor #Rutavirtual

D’entre els actes programats per la Festa Major de la Dreta de l’Eixample i Fira Modernista de Barcelona 2020 et volem destacar “Al barri, les vides al centre”, una ruta virtual on es reflexionarà sobre la ciutat que tenim i la ciutat que ens agradaria tenir. Dijous 4 de juny a les 16 h podràs gaudir d’aquesta ruta online durant la qual es parlarà dels elements, les relacions i les condicions que afavoreixen o no la vida quotidiana al barri i el desenvolupament de les tasques de cura.

L’activitat, a càrrec de l’Aula Ambiental de la Sagrada Família en col·laboració amb el Col·lectiu Punt 6, es tractarà des de la perspectiva de gènere per valorar si el nostre barri i ciutat responen a les necessitats de les persones sense provocar discriminacions de cap tipus. És possible aconseguir que les nostres ciutats siguin més inclusives i que els propis habitants ens convertim en els especialistes dels espais que ens envolten?

Vivim les nostres ciutats com podem, amb incomoditats, distàncies, espais públics escassos en alguns barris i excessius en d’altres, barris que es buiden o s’omplen segons els horaris laborables, carrers en què les persones són devorades pels cotxes… Tot això es podria evitar si les ciutats es fessin pensant en la gent que hi viu. Potser així tindríem ciutats més amables i vitals. Però les metròpolis han estat pensades i construïdes seguint els patrons i valors imperants en la societat patriarcal i capitalista on, a més, s’han prioritzat els espais i les activitats relacionades amb la producció davant les tasques reproductives referents a la cura i als espais quotidians que apleguen aquestes activitats.

Potser és hora de canviar la forma de mirar i posar al centre la vida quotidiana, reconeixent i valorant aquestes tasques reproductives i de cures, pensant una ciutat per a tot tipus de gent, on tothom tingui la llibertat d’utilitzar i gaudir qualsevol espai i que aquests serveixin pel desenvolupament de les activitats quotidianes, permetent compatibilitzar els diferents àmbits de la vida (productiu, reproductiu, personal, comunitari, polític…). Des de l’escala més petita com l’habitatge, a espais públics o equipaments.

T’has preguntat mai si la ciutat on vius és la que realment desitges? Segueix l’emissió en directe d’aquesta ruta virtual a través dels canals de CorEixample per tenir algunes respostes i més. Totalment recomanada!

 

 

Consulta el programa de la Festa Major

 

Pujar