27/04/2020

Sobre la fotografia

#Elizalderecomana #SusanSontag #TanitPlana


La Virreina Centre de la Imatge havia d’inaugurar l’exposició “Sobre la fotografia” just la setmana que va esclatar la crisi sanitària i el posterior confinament. L’exposició, que tenim moltes ganes de visitar, parteix del llibre Sobre la fotografia que Susan Sontag (Nova York 1933 – 2004) va publicar al 1977, un llibre llavors revolucionari per la seva mirada crítica sobre la dimensió ètica i moral de la fotografia.

En aquests moments en què estem tan atapeïts d’imatges i d’informació i que just La Virreina li dedica una exposició, pensem que és idoni revisar la figura de Susan Sontag, tant per la seva aportació en el món de la imatge, com també per les seves reflexions sobre la malaltia que va deixar en aquests dos llibres Illness as Metaphor AIDS and its Metaphors.

A la web de La Virreina trobaràs diversos recursos entorn de l’exposició de Susan Sontag. Un d’interessant i que et recomanem molt és el cicle de converses entre diferents fotògrafes parlant sobre les seves pràctiques artístiques (trobaràs l’enllaç més a baix).

I parlant de dones fotògrafes, també et proposem recuperar el seminari ‘”Jo, tu i elles”‘ que Tanit Plana va realitzar a La Casa Elizalde el novembre passat entorn l’exposició “Una càmera pròpia. Dones i pràctiques fotogràfiques” en el marc del projecte de Finestres de la memòria. Tànit Plana va parlar-nos de diferents fotògrafes contemporànies, com Bego Antón i la relació amb la veritat, Taryn Simon i la investigació artística, Laia Abril i la política i Tania Franco Klein i l’estètica de la contemporaneïtat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotografia de Tània Franco Klein

Cicle de converses ‘Sobre la fotografia’ – La Virreina

Seminari ‘Jo, tu i elles’ de Tanit Plana – La Casa Elizalde

 

Pujar