16/05/2022

Torna la Festa Major més modernista

Descobreix les activitats que tenim preparades per a la Festa Major de la Dreta de l’Eixample, que se celebra del 25 al 29 de maig

#FMDretaEixample2022 #FiraModernistaBCN2022

Tenim moltes ganes de retrobar-nos, de celebrar i de compartir. Després de 2 anys sense poder gaudir-ne amb normalitat, torna la Festa Major de la Dreta de l’Eixample. Del 25 al 29 de maig, els carrers s’ompliran de vida, de cultura i d’art. Cercaviles, exposicions, menjars populars, tallers, mercats artesanals, concerts… tot sota el paraigües del modernisme, un dels eixos vertebradors del nostre barri.

Per celebrar-ho, des de La Casa Elizalde organitzem una visita guiada al nostre edifici. Sabies que durant la guerra civil La Casa Elizalde va fabricar motors d’avió per a l’exèrcit republicà? Vine a descobrir tots els secrets que amaguen les nostres instal·lacions amb l’historiador i professor de la casa Oleguer Biete, el divendres 27 a les 17 h i a les 19 h (cal reserva prèvia).

La Fira Modernista

Una de les activitats més populars de la Festa Major és la Fira Modernista. Els dies 27, 28 i 29 de maig ens traslladarem a finals del segle XIX i a principis del XX, l’època dels grans artistes que van fer de Barcelona la ciutat modernista per excel·lència. Enguany celebra la 16a edició i està dedicada al pintor Hermen Anglada Camarasa, en commemoració al 150è aniversari del seu naixement.

Vine a veure’ns a la nostra parada de Finestres de la memòria! Ens trobaràs al Carrer Girona, entre València i Mallorca.

Allà durem a terme l’activitat ‘En Primera Persona: testimonis orals de memòria’, en la qual realitzarem entrevistes a tothom qui tingui ganes d’explicar-nos alguna anècdota, record o experiència en relació amb la seva vida i el barri. En gravarem el testimoni i passarà a formar part de l’arxiu fotogràfic i sonor de Finestres de la memòria.

A més a més, et convidem a visitar l’ExposicióDesconcert. Ciutat, soroll i màquina, 1890-1990’, la nova exposició de Finestres de la memòria que proposa un exercici sinestèsic: imaginar, a partir de documents visuals, la història sonora de l’Eixample i de Barcelona al llarg del segle passat. T’hi esperem!

Altres activitats que acollim a La Casa Elizalde

XXII Mostra d’Art Jove Escolàpies Llúria
Del 21 al 31 de maig
Espai Off
Organitza: Col·legi Escolàpies Llúria

Lliurament de premis dels Jocs Florals
Organitza: Fira Modernista

Concert ‘Les veus del Passatge’
Organitza: Centre d’Estudis Musicals Passatge

Lliurament de premis ‘Protagonistes del demà curs 2021-2022’
Organitza: Rotary Club Barcelona Eixample

Pujar