03/12/2021

Novetats del trimestre d’hivern de 2022

#ElizaldeTallers

 Volem sentir-te cada dia més a prop, i per alleugerir el fred d’aquesta època de l’any et convidem a sentir el caliu d’un centre que batega al cor de l’Eixample. Per això et proposem viure un hivern sense distàncies, gaudint de la programació que a La Casa Elizalde hem preparat per a tu. Hi trobaràs propostes interessants, variades i de màxima actualitat. Prepara’t per a un hivern més actiu que mai.

La gran novetat de l’hivern serà la tornada a l’aula de cuina per gaudir de la gastronomia de l’altra punta del món. De la mà de la Muntsa Holgado farem el curs Viatge gastronòmic per Àsia en el qual travessarem les fronteres de Tailàndia, el Vietnam, Corea i el Japó per conèixer alguns dels plats més representatius de la seva gastronomia. Però si t’agrada més la cuina catalana, la professora Carme Comas realitzarà el monogràfic Cuina renovada, on aprendrem a preparar receptes clàssiques de la nostra terra.

També cal destacar la programació que hem proposat per retre homenatge a les dones durant el mes de març amb motiu del Dia Internacional de les Dones. Per una banda, comptarem amb el curs Entre la memòria i la utopia. Les lluites pels drets de les persones LGTBIQ+, en el qual l’antropòloga i filòsofa Livia Motterle ens convidarà a fer un recorregut per la història de les lluites que han estat fonamentals en el moviment pels drets de les persones LGTBIQ+ des del seu origen fins a l’actualitat. D’altra banda, l’antropòloga Sandra Anitua impartirà el taller El femení i el sagrat, on analitzarem el paper d’algunes figures femenines atenent la pluralitat i la diversitat religiosa en diferents contextos i moments històrics significatius. Ens acostarem a diferents perfils femenins des d’una perspectiva antropològica per copsar com el sagrat “femení” permet establir una continuïtat amb allò diví que cada cultura realitza en els seus mites i rituals. I si ets un cinèfil o cinèfila, no et perdis el taller Amb ulls de dona: grans directores de cinema, en el qual de la mà de la Mònica Rovira, ens acostarem al cinema fet per dones, a partir del visionament de pel·lícules, traçant un recorregut en la diversitat, per gaudir i reflexionar de com les directores miren i creen el món a través del llenguatge cinematogràfic.

Pels amants de la història, us presentem el curs Grans troballes de l’arqueologia en el que us proposem conèixer a fons alguns dels assentaments arqueològics més rellevants de tots els temps de la mà de l’arqueòleg Juan Garcia. Farem un recorregut per Xbaatun a Tekal de Venegas a la península del Yucatán a Mèxic, l’assentament neolític de Gobekli Tepe a Turquia, el poblat neolític de la Draga a Banyoles, Stonehenge o la ciutat àrab de Medina Azahara entre d’altres. Però si el que us agrada és la cultura japonesa, us suggerim Samurais, Geishas i altres personatges de la tradició japonesa. El professor Jonathan López-Vera farà un repàs de la història d’aquest país a través de les persones que han tingut un impacte fonamental en la seva cultura.

 

Aquest hivern també podràs descobrir la història de la Barcelona més alegre a través del curs Barcelona a escena! El Paral·lel i altres coliseus de la vida alegre a la ciutat. Descobrirem com a l’era industrial, Barcelona va començar a introduir nous entreteniments lúdics i culturals que constitueixen la cara més amable de la modernitat. A més a més, en Manuel Delgado ens parlarà dels costums i tradicions catalanes des d’una mirada antropològica al curs Cultura popular, resistència i conflicte. Reflexionarem sobre la història dels correfocs i altres tradicions inventades, costums com la dels gegants i els correbous o festes incontrolables com les botellades.  Parlarem de festes que no es corresponen amb la imatge desconflictivitzada i amable que es pretén oferir de la cultura popular catalana i que són ignorats o fins i tot assetjats legalment.

 

Si, en canvi, la vostra passió és l’art i el teatre més contemporani, tenim dues propostes que no us seran indiferents. La historiadora d’art Loli Acebal realitzarà el curs de Tendències de l’art actual amb la finalitat d’apropar-nos a l’art contemporani i invitar-nos a reflexionar i debatre sobre l’art que s’ha estat fent des de la dècada dels setanta fins a l’actualitat. Al mateix temps, de la mà de la Natàlia Barraza, directora, dramaturga i creadora escènica especialitzada en noves dramatúrgies i escena híbrida, ens aproximarem a l’univers de l’escena, els seus autors, el seu funcionament, les seves maneres d’arribar als espectadors i el text amb el curs Sortim al teatre: noves escenes, noves mirades.

Però per aquells que us agrada l’art i al mateix temps també gaudiu creant, no us perdeu el curs que oferirà la Maria Pappalardi, Dibuix a l’aire lliure, orientat a aprendre les bases de la perspectiva per poder dibuixar paisatges urbans i espais naturals com parcs i platges. També podreu deixar anar la vostra imaginació amb Scrapbooking. De la mà de la Marta Pallarès, crearem projectes per guardar els nostres records d’una manera especial i molt creativa.

En cas que us agradi la ciència, us presentem dos cursos molt interessants. Els dimecres podreu gaudir del taller Descobrint la mecànica quàntica a través dels seus descobridors. El físic teòric Luca Tagliacozzo ens explicarà les lleis de la física quàntica i ens mostrarà la mecànica quàntica a través de la mirada dels seus inventors, Planck, Bohr, Bose, Schrödinger, Heisenberg, Pauli i Einstein. I per aquells que no podeu venir fins al centre, us proposem introduir-vos en el fascinant món de la ciència i l’educació amb la neuropsicòloga Neus Galofré al curs en línia Neurociència i aprenentatge. Després d’un breu repàs als aspectes més essencials del desenvolupament cerebral, es posarà èmfasi a reflexionar sobre les estratègies que fomenten un equilibri entre les emocions i la cognició i el desenvolupament de les funcions cognitives. Una altra proposta que cal destacar en format en línia és Intel·ligència Artificial: aplicacions, reptes i oportunitats. De la mà de diferents investigadors del Centre de Visió per Computador, els principals conceptes de la Intel·ligència Artificial mentre indaguem en els seus usos i aplicacions, explorem les seves oportunitats i limitacions i reflexionem sobre les qüestions ètiques que giren al seu voltant.

 

D’altra banda, per a les persones interessades en l’autoconeixement i en l’obtenció d’eines personals comptarem amb el taller perfecte per aprendre a construir relacions saludables, tant  amb un mateix com amb el nostre entorn. Al curs Connecta amb tu mateix: afeccions i dependències emocionals la psicòloga Cristina Morales ens ajudarà a adquirir les eines necessàries per entendre com és el nostre sistema d’afecció, detectar quan el posem en marxa, desactivar-lo i treballar la nostra identitat per establir relacions autònomes, conscients i emocionalment sanes. Dues propostes més pensades per contribuir al benestar personal són el taller L’alimentació: la nostra aliada per a una vida saludable, impartit per la nutricionista Laia Oller, i Antiaging: la bellesa d’envellir amb salut, amb la Victòria Framis. En el primer aprendrem quins aliments ens beneficien i quins altres no ens fan bé; tot això amb idees fàcils i senzilles per aplicar en el dia a dia, fent de l’alimentació la teva millor aliada. I en el segon, coneixerem les claus per envellir d’una manera saludable canviant alguns hàbits de la nostra alimentació i del nostre dia a dia.

Per complementar els nous hàbits, us proposem posar-vos en forma amb el taller Entrena el teu cos: força i tonificació i l’entrenador Michele Basile, on treballarem la tonificació mitjançant exercicis de força i definició de la musculatura, centrant-nos sobretot en els glutis, les abdominals i les cames. I si prefereixes ballar, aquest hivern podreu gaudir d’un taller de Dansa contemporània, impartit per la ballarina Trinidad García. A més, podreu aprendre eines de relaxació al curs Inicia’t a la Meditació amb la professora Janine Machado. A través de la pràctica constant, millorarem el nostre benestar emocional, serem capaços de tenir més control sobre els nostres pensaments i gestionarem les nostres emocions i sentiments de manera més saludable.

Un trimestre més, esperem poder continuar al vostre costat fent allò que més ens agrada, amb més il·lusió i més a prop que mai.

 

Renovacions: de l’1 al 12 de desembre

Inscripcions: apartir del 13 de desembre

Insciu-te a: https://casaelizalde.inscripcionscc.com/MiramModular/buscador/buscador.jsp

Pujar