16/06/2020

Albert Quesada. Premi de la crítica

#Elizalderecomana #Elizaldedansa #PremisdelaCrítica

El passat dilluns 15 de juny vam conèixer els guanyadors dels XXII Premis de la Crítica d’Arts Escèniques que organitza el portal Recomana. D’entre tots els projectes premiats ens fa especial il·lusió Flamingos, d’Albert Quesada, que ha estat escollit com a millor espectacle de dansa per un jurat de crítics especialitzats.

El coreògraf i ballarí català, basta entre Barcelona i Brussel·les és un dels casos de talent format fora del país per les millors condicions que s’hi solen donar. Amb el temps i després d’haver encetat una carrera artística prometedora, Quesada té un peu al país d’origen, ja com a professional consolidat.

En aquest procés d’anar tornant a Catalunya l’hem pogut programar en quatre ocasions, entre 2011 i 2017, amb espectacles de diferents formats com Beautiful dance, Solo on Bach & Glenn, Wagner i Ligetti, Undostresundos i It’s time.

Des que l’any 2015 va presentar el treball en procés d'”Undostresundos”, Quesada explora el flamenc a partir de la dansa contemporània, és a dir que no utilitza el llenguatge del cante o el baile. Amb “Flamingos” el coreògraf vol descobrir el motor del flamenc i desplaçar-lo a altres cossos i altres músiques per tal de generar un nou sentit.

S’hauria d’haver vist el passat 21 al 24 de març al Mercat de les Flors. Molt probablement el podrem tornar a gaudir durant la temporada vinent.

Fins aleshores, aquí et deixem l’enllaç a la seva web i el teaser de “Flamingos”.

Salut i dansa!

www.acmearts.xyz

Pujar