02/05/2020

ALTRES RECURSOS RELACIONATS

Us proposem altres recursos que complementen aquesta exposició virtual.


1. Una altra finestra

La realitat de la llar de la fotògrafa Paz García

La fotògrafa Paz García comparteix la seva vivència familiar del confinament a través de la fotografia. Fotografies entranyables que recullen les emocions del seu dia a dia, on segur ens reconeixarem a nosaltres mateixos.  @pazfotografia

Més informació

 


2. El fotògraf que fotografia el seu propi confinament

Un reportatge molt personal d’Albert Alemany

El fotoperiodista Albert Alemany, que col·labora amb Naciódigital, ha fet un reportatge de gran bellesa on mostra algunes dels moments més quotidians i significatius del seu pròpi confinament.

Més informació

 


 

3. Concurs de fotografia ‘Confinament 2020’

Una iniciativa del grup fotogràfic ‘El Gra’

El Grup Fotogràfic ‘El Gra’ de Rubí, fundat l’any 1966, va llançar un concurs fotogràfic de fotografia lliure sobre el confinament del Coronavirus: foto interior, exterior, bodegó, retrat, documental… que va acabar el passat 13 d’abril. Encara pots veure les propostes guanyadores!

Més informació

 


 

4. Fotògrafs solidaris amb Metges sense fronteres

Campanya benèfica per recaptar fons i vèncer la COVID

Més de 150 fotògrafs de tot el món han cedit els seus treballs per recaptar fons i donar suport a la tasca de Metges Sense Fronteres (MSF) contra la pandèmia. Amb la campanya benèfica #fotoscontralacovid, es pot adquirir obra original (format de 20×30 cm sobre paper Canson) d’alguns dels millors fotògrafs d’Espanya i Amèrica Llatina a un preu de 100€/exemplar.

Més informació

 


 

5. Ante el umbral. Museu Reina Sofía

L’exposició fotogràfica virtual de Clemente Bernad

La mostra, comisariada per Jorge Moreno Andrés, és testimoni del ritual diari del fotògraf des que es va instal·lar la pandèmia a Madrid: creuar el llindar de la seva porta, recórrer la ciutat, fotografiar allò que troba i tornar a casa amb imatges de l’exterior.

Més informació

 


 

6. #joemquedoacasa

L’agrupació fotogràfica Sant Just proposa un repte fotogràfic setmanal

El teu racó de casa preferit, fer petits bodegons amb objectes quotidians…son bons motius per prendre una imatge i enviar-la a l’agrupació. Estigues atent/a perquè cada setmana surt un nou repte. Les imatges les compartiran al web i a xarxes.

Més informació

 


7. Ciutats desèrtiques pel Coronavirus

Imatges insòlites mai vistes

Imatges irreconeixibles de tot el món amb les que podrem observar com ha afectat aquesta pandèmia al dia a dia de les ciutats, on hi havia multituds ara hi ha buidor, on hi havia alegria, ara hi ha tristesa. Poc a poc caminem cap a una nova normalitat.

Més informació

 


 

8. PHoto España: la ciutat desde la mirada de la COVID-19

Fotografiant la ciutat des de finestres i balcons

Aquesta iniciativa pretén fotografiar la ciutat des de finestres i balcons. Per participar, cal seguir el compte d’IG de festival (@photoespana_), publicar les fotos amb les etiquetes #PHEdesdemibalcón i #PHE20 i esmentar el seu perfil. La selecció final s’exposarà quan acabi el confinament.

Més informació

 


 

9. Manos #fotocolectaniaencasa

Una mà estesa per tot aquell que ho necessiti

La fundació Foto Colectania demana fotografies on les mans siguin les protagonistes. Volen fer una gran cadena a instagram amb totes les imatges enviades. Una iniciativa reconfortant per tornar a trobar el caliu d’una mà amiga.

Més informació

 


 

10. Mirades del confinament

Comparteix la teva fotografia per fer un gran mosaic col·lectiu

Mirades des del confinament és un homenatge a la solidaritat col·lectiva que impulsa Òmnium Cultural amb la col·laboració del Festival Cruïlla, vinculat a la situació derivada de la Covid-19. És un projecte artístic participatiu dirigit per Joan Fontcuberta, que recollirà fotografies de tothom qui hi vulgui contribuir per formar un gran mosaic destinat a perviure com a testimoni de l’actual experiència de neguit i incertesa.

Més informació

 

 


 

11.#covidphotographic

Uneix-te a la mostra online de Photografic social vision

Exposició virtual #COVIDPhotographic, que consta d’una selecció d’obres dels membres d’aquesta entitat que han retratat la situació actual.

Més informació

 

 

 

 


 

12 . Una experiència reveladora durant el confinament

Il·lustracions de Daniel Sánchez

Estar a casa tot el dia sense fer res, només amb internet, les sortides al supermercat, el llapis i el paper ha estat, per a ell, l’experiència més reveladora sobre la seva persona, per entendre què és, a on anem i, com vol viure. @danisparring

Més informació

 

 


 

13 . Centinelas, invasores y guardianes

La distòpica realitat fantàstica de Mariona Sánchez

Mitjançant la tècnica del collage, l’aquarel·la i la creació de personatges, els dibuixos ens il·lustran un univers on allò que és víric, humà i el que forma part de la naturalesa es fusionen en un univers sense límits d’espai, temps ni cos. Centinelas, invasores y guardianes neix a partir de la situació actual de la pandèmia del covid-19, sent allò víric i el mestissatge entre els extrems els principals motors d’aquest treball. Allò bo i dolent, entre la por i la seguretat, entre el que és infantil i adult, entre la ficció i la realitat, entre la utopia i la distopia.

Més informació

 

 

Pujar