05/03/2018

Aquest mes de març reivindiquem el paper de la dona a la cultura

El proper dijous 8 de març és el Dia Internacional de la Dona. Una jornada en la qual es commemora la lluita de les dones per ser més presents en l’àmbit laboral, cultural i en la societat en general. Des de La Casa Elizalde volem donar visibilitat i reivindicar el paper de la dona en l’àmbit cultural, amb una programació centrada i/o feta  per dones artistes.

L’1 de març veurem l’espectacle teatral Mama de la companyia Lena & co. L’obra comença quan l’Eva diu que la mare s’està morint de càncer. Ella és una adolescent que presumeix de triomfar a les discoteques, però que té por als  canvis, a créixer, al càncer… Mama és la sensació de tornar al ventre matern i un cant a l’amor incondicional.

Continuem amb el cicle Músiques en femení, protagonitzat per dones creadores que lideren la seva banda. Són artistes amb talent en diferents facetes: cantants, instrumentistes i també compositores. El 9 de març tindrem el concert d’Edurne Arizu, en el qual presentarà el seu grup i el seu primer àlbum, Friccions. Amb temes escrits per a acordió i arranjats per a quartet, on  s’utilitza la veu com a instrument. Melodies pop, figures desplaçades, i harmonies clàssiques. El 16 de març, Joana Gomila ens proposa un concert que convida a viatjar pels ecos i les ressonàncies de la música popular de Mallorca. L’artista cerca una font d’inspiració per fer volar la creativitat col·lectiva de la banda, en un concert que uneix tradició i modernitat.

Dins el cicle Clàssics i no tant, el dia 5 gaudirem del concert Un passeig pels segles XIX i XX de La inégalité, un duet format per dues dones joves amb molta solvència: Laia Armengol al piano i Almudena González a la flauta. El duet interpretarà obres de Falla, Debussy, Bizet i la sonata per a flauta i piano del sempre sorprenent Paul Hindemith.

A partir del dia 6 de març us convidem a visitar l’exposició Primer va ser la paraula de Lagarto  Fernández, en col·laboració amb el  Centre d’Informació i Recursos per a les dones (CIRD) i la Xarxa Internacional de Dones Periodistes i Comunicadores. Aquesta exposició és una mostra de retrats de dones que lluiten activament per la pau a l’Orient Mitjà. Són dones israelites, palestines i internacionals que dediquen la seva vida i esforços per aconseguir la fi de la violència en aquesta regió.

Pel que fa a la dansa el 14 de març veurem l’espectacle  Les mamies, en el qual el cos, la música i la poesia visual et fan viatjar amb Joséphine i Madeleine, dues germanes que un dia rebran una carta que els canviarà la vida.

T’esperem per gaudir plegades de tota la programació en el marc del Dia Internacional de la Dona, per tal de fer entre totes un mes de març reivindicatiu i festiu.

Pujar