08/02/2018

La programació teatral de Casa Amèrica es trasllada aquest hivern a La Casa Elizalde

Durant el mesos de febrer, març i abril la programació teatral de Casa Amèrica Catalunya es trasllada a La Casa Elizalde. En el marc del projecte E299scena, es podran veure quatre obres teatrals: Trans_XEl trato, La reunión i Estás igual.  El projecte vol representar tant obres clàssiques com contemporànies d’autors iberoamericans, amb l’objectiu de difondre textos que, des de la singularitat pròpia de la regió, han demostrat la seva capacitat per remoure consciències i acompanyar canvis socials i polítics des de la ironia o el drama.

La primera obra que veurem és Trans_X, dels actors i directors brasilers Daniela Amorim i Joelson Gusson.  Una escenificació imperativa sobre la llibertat de gènere, la llibertat sexual, la llibertat familiar, la llibertat mundial. Pensat com un acte d’auto-exposició, auto-inquisició, i auto-ridiculizació catàrtica, Trans_X és un monòleg afilat i punyent que il·lumina i exposa el risc que es corre a l’Amèrica Llatina arran la pèrdua de llibertats i el retorn a cert conservadorisme. L’ activitat ha estat organitzada amb l’ Ambaixada del Brasil a Espanya, la veurem el proper dijous 15 de febrer.

L’obra El trato escrita pel colombià Carlos Molano parla de promeses, de les que ens fem i de les que fem i planteja el poder transformador de la mort. Dirigida per Eva Hibernia, la veurem el 15 de març.

El 5 d’abril veurem La reunión de la xilena Trinidad González. Aquesta obra aborda temes com la tirania, la violència, el fanatisme religiós, la corrupció, el classisme, el racisme, l’arrogància i la crueltat, i recupera un fet històric per parlar sobre l’infern del poder. Dirigida per Marcela Terra.

I finalment, el 3 de maig gaudirem d’una comèdia dramàtica al voltant del vincle amorós: Estás igual de l’argentina Gabriela Izcovich. Un seguit d’episodis divertits on el present es desestabilitza i els diàlegs, afilats i irònics, conviden a reflexionar sobre el pas inexorable del temps. Una obra dirigida per Joaquín Daniel.

Per a més informació entreu al web de Casa Amèrica. Totes les obres teatrals són gratuïtes i es representaran a les 20h, us hi esperem!

 

 

Pujar