Arriba la 6a edició del cicle d’arts escèniques Improbables

Ja fa sis edicions que el cicle Improbables posa l’accent en la creació escènica que es fa ara mateix a casa nostra. Enguany les peces programades parlen de  bellesa, capitalisme, resistència o de la por com a forma de poder. I ho fan a partir del text, l’acció artística i la performance, sense complexos a l’hora de capgirar, si cal, el format teatral estàndard.

El cicle començarà amb l’obra 360 grams interpretat i dirigit per Ada Vilaró i coproduït pel Festival TNT i el Festival Escena Poblenou, la qual es podrà veure en dues funcions el dimarts 3 i el dimecres 4 de desembre a les 20h. Un espectacle multidisciplinari i poètic que fusiona paraula, cos i dansa. Amb només un pit el cos no deixa de ser bell. Quan la vida et parteix en dos es desplega davant teu l’oportunitat de travessar el dolor i redescobrir el misteri de la bellesa. Una bellesa política que combat la superficialitat i desafia els estereotips. Una bellesa que és el que és, amb la seva diferència. Una veritat que abraça i estima la vida.

El dimarts 3 de desembre hi haurà un col·loqui postfunció amb l’intèrpret, moderat per Montse Virgili, periodista cultural i realitzadora del programa Les dones i els dies de Catalunya Ràdio.

El dijous 12 i el divendres 13 de desembre a les 19h i dissabte 14 de desembre a les 12 h el Colectivo Ameno presentarà Saunterer, una performance itinerant que es pregunta sobre la possibilitat de sortir d’un món en el qual la realitat es confon plenament amb el capitalisme. Planteja l´experiència del caminar com un possible acte de resistència, un dels últims actes de llibertat que ens queden. L’efecte buscat és la interrupció del ritme quotidià en el que estem immersos i la invenció d’altres formes d’experimentar i resistir. Obrir forats per poder respirar, encendre focs en la nit. L’obra ha estat produïda amb l’acompanyament de Fira de Tàrrega, Festival Grec i la curaduria d’Eduard Molner.

El cicle finalitzarà amb Money for free, el dijous 19 de desembre a les 19h.  L’artista noruec John Fisherman repartirà diners gratuïtament al pati de La Casa Elizalde. A través de les seves aparicions sorpresa i acompanyat pels regidors-speakers del moviment #MoneyForFree que donaran veu al públic i als transeünts, Fisherman ens farà reflexionar sobre el sentit d’aquesta societat sotmesa al culte al diner. Un projecte d’investigació al voltant de la manipulació, la postveritat i la defensa de l’activisme enfront de la passivitat.

Tres experiències teatrals improbables gratuïtes per finalitzar l’any a La Casa Elizalde.