16/06/2020

Art i comunitat, “A Bread Factory”

#Elizalderecomana #Cinema #Abreadfactory 


Et recomanem la pel·lícula “A Bread Factory” (Patrick Wang, 2018), un film sobre la relació entre cultura, comunitat i política. La pots veure a filmin!

A Checkford, un poble fictici dels EEUU, una parella de dones lluiten per aconseguir tirar endavant el centre cultural que dirigeixen. Un espai per a la gent del barri on s’hi fa teatre, cinema, exposicions, recitals de poesia, tallers per a nens i nenes i també reunions del consell escolar, entre d’altres. Un centre obert a la comunitat i a la cultura en el seu sentit més ampli.

Els infants participen de l’organització del centre i alhora reben tallers de cinema o poesia, els joves conversen amb els més grans a la cafeteria del centre, la cineasta mostra els seus projectes més arriscats i en parla amb un públic que a vegades no sap què preguntar… El film posa en valor la importància dels centres culturals com a espais de trobada, de convivència i aprenentatge i alhora mostra la lluita de les seves protagonistes per reivindicar-lo i salvar-lo ja que es troba amenaçat a causa de la gentrificació.

La pel·lícula està dividida en dues parts, ja que té una durada de 4 hores, però tot i així t’animem a veure-la. La passió i la motivació per tirar endavant un projecte com el de la Bread Factory és inspirador i il·lusionador!

 

Pujar