12/05/2020

Cinema, Arquitectura i Ciutat

#Elizalderecomana  #Cinemaiarquitectura  #Setmanaarquitectura


Com cada any, en el marc de la Setmana d’Arquitectura, se celebra la mostra sobre cinema i arquitectura Arqu[in]FILM organitzada per l’ARQUIN-FAD. Normalment la mostra tenia lloc a la Filmoteca de Catalunya, però aquest any es podrà veure per betevé fins al divendres 15 de maig. Cada dia, des del dilluns 11 de maig, a les 21 h betevé emetrà a la televisió i a la web (en directe) els documentals de la mostra.

Et recomanem el documental “Els somnis dels altres” (Xavi Campreciós i Pep Martín, 2019) que s’emetrà divendres 15 de maig a les 21 h. El documental és una reflexió crítica sobre el paper de l’arquitectura a la nostra societat i sobre l’evolució de la figura de l’arquitecte, una mirada sobre què és i cap a on va l’arquitectura.

En relació a l’arquitectura i a la construcció de les ciutats, també et volem recomanar el documental “Citizen Jane” (Citizen Jane: Battle for the City, 2016) que pots veure a la plataforma Filmin. El documental explica la lluita entre l’activista Jane Jacobs i l’urbanista Robert Moses pel futur de la ciutat de Nova York. Jane Jacobs (1916-2006), escriptora, pensadora i activista, va escriure al 1960 el llibre “Muerte i vida de las grandes ciudades” (The Death and Life of Great American Cities), un referent per a les persones interessades en la construcció de ciutats més justes i habitables.

No dubtis a visitar la web de la Setmana d’Arquitectura, hi trobaràs moltes més propostes per fer des de casa: conferències, visites virtuals a edificis emblemàtics i molts més recursos, com una selecció important d’articles que parlen sobre com hem de pensar l’arquitectura i les ciutats després de la crisi sanitària que estem vivint.

Pujar