12/05/2020

Roger Pistola. Nou treball

#Elizalderecomana #RogerPistola

Volem seguir recomanant-te els llançaments recents de treballs de músics que han passat per La Casa Elizalde. Avui és el torn de Roger Pistola, guitarrista, cantant i autor de Manacor que s’expressa amb el llenguatge del folk anglosaxó, el rock i fins i tot el pop en els seus dos darrers treballs.

Roger Pistola és un d’aquests músics als quals hem vist evolucionar en els darrers anys. L’hem programat en dues ocasions, al novembre de 2014 i al novembre de 2018. En la primera ocasió coneixíem molt poc de la seva trajectòria. En aquell moment presentava l’àlbum “Perdó, però“, un treball intimista i fins i tot fosc, amb so contundent i on es podia escoltar una influència clara de la música de Nick Drake.

En l’època musical que estem vivint, sobta que algú que no ha arribat a la trentena (que no hi havia arribat en el moment que el vam veure per primer cop) opti per un so cru, de garage band amb cordes electrificades, alternança de guitarres netes i distorsionades, i amb bateria. Lletres poètiques, personals i polítiques, música elaborada i directa contundent. Sense més show ni artifici.

El directe presentat en aquesta primera ocasió era de grandíssima qualitat. Entre la banda hi havia el també guitarrista Pau Figueres. No cal dir res més. No obstant podíem apreciar clarament que no era una música comercial.

Tot i això, el manacorí és un músic perseverant, un compositor de naixement que ha escollit una sèrie d’estils per a expressar-se, siguin comercials o no. I a aquests éssers no els atura ningú.

Així doncs, l’any 2015 va treure un nou treball, “A punt i a part“, i l’any 2018 un altre, “Adesiara“. Aquest últim el va presentar també a casa nostra amb banda renovada i la sala plena a vessar de joves entre la vintena i la trentena.

El passat 20 de març va sortir a la llum “Quart creixent”, el seu darrer treball en solitari. Per a un músic que tot just ha encetat els trenta anys de vida, haver compost i gravat quatre discs no és poca cosa.

Te’l recomanem fermament. Si has seguit la seva trajectòria, hi podràs escoltar un cert toc de psicodèlia. I és que Roger Pistola manté un caràcter propi alhora que evoluciona. I bé, prou de llegir i a escoltar-lo. Aquí et deixem els enllaços esperant que els gaudeixis tant com nosaltres.

@rogerpistola

@pistola.paginaoficial

Escolta els seus quatre treballs a Bandcamp:

Quart creixent. Bubota discos (2020)

Adesiara. RGB (2018)

A punt i a part. Velomar records (2015)

Perdó, però. Velomar records (2014)

Pujar