06/02/2019

El cicle Músiques en femení porta quatre grups liderats per dones a La Casa Elizalde

Al febrer torna el cicle encapçalat per talent musical en femení. Un total de quatre bandes liderades per dones joves i d’estils musicals diversos: cançó d’autora, jazz i música d’arrel flamenca i mediterrània.

Talent, joventut i una veu dolça i incisiva. Sandra Bautista es despulla en el seu primer treball La casa de les mil olors per desgranar amb emoció, proximitat i intimisme un repertori de cançons pròpies amb influències de la tradició anglosaxona i també d’autors sud-americans com Jorge Drexler. El novembre passat va guanyar el concurs Sona 9 organitzat per la revista Enderrock i Catalunya Ràdio. La veurem i l’escoltarem en directe el 15 de febrer.

Melic és el títol del primer àlbum de Clàudia Cabero, una fotografia sonora de cinc cançons escrites i arranjades per la cantautora en català i en portuguès. Aquest cinc temes, algunes altres composicions de Cabero i la interpretació de músiques d’arrel conformen la proposta d’aquest concert, de caràcter íntim i proper, amb la veu com a protagonista. La proposta a trio va guanyar l’XI Concurs Sons de la Mediterrània promogut pel Grup Enderrock en l’edició del 2018. Passarà per La Casa Elizalde el 22 de febrer.

Crisàlides és el nou treball de Sabina Witt, en què presenta un repertori de música original inspirat en dones de la història que van des de Safo fins a l’actualitat. Les crisàlides, amazones, recluses, reines, bruixes, escriptores, joglars, trobadores, místiques, prostitutes, entre moltes altres dames, santes i pecadores… Una aposta per donar veu a aquelles que sovint han estat invisibilitzades, silenciades i apartades. En gaudirem en directe l’1 de març.

Tancaran el cicle el 22 de març una formació  íntegrament femenina nascuda a Barcelona: les Maruja Limón. Más de ti és el títol del seu àlbum de debut, dotze cançons que transiten per la rumba, el bolero, la bossa nova i el jazz. Amb el cor impregnat d’Ojos de Brujo, Kiko Veneno, Concha Buika, Las Migas, Rosalía o Los Delinqüentes, Maruja Limón aporta la visió femenina de les noves generacions sobre l’amor i el desamor i, en definitiva, la vida quotidiana amb la seva intensitat i cruesa.

Un cicle imperdible, us hi esperem a totes i tots els divendres al vespre a La Casa Elizalde amb el millor ritme!

 

Entrades amb reserva prèvia: http://ow.ly/dtSM30nB5hw

Pujar