29/05/2020

ENA. Diàlegs amb una bot

#Elizalderecomana #Elizaldeteatre #TeatreLliure

El dramaturg barceloní Roger Bernat torna a fer de les seves. Potser ja has vist alguna de les seves obres en què no acostuma a tenir intèrprets, com ara “La consagració de la primavera” o “Numax, Fagor, Plus”. Actualment està presentant ENA (Nomen Nescio) al Teatre Lliure, a la sala online, on podràs tenir una conversa amb una bot. D’això tracta el projecte, de mantenir un diàleg amb un ens creat artificialment i que ha après a parlar sense cap més propòsit que semblar un ésser humà.

Bernat presenta sovint projectes que semblen un joc i prou, tal com passava amb el seu espectacle (també sense intèrprets) “Domini públic”. Les seves propostes, però, sempre amaguen un rerefons polític i/o filosòfic més o menys explícit que no deixa ningú indiferent. En un moment com ha estat el del confinament en què hem intensificat encara més les nostres converses a través de pantalles, imatges i emoticones, el dramaturg ens convida a utilitzar aquests canals digitals amb quelcom que està fet per donar-nos conversa. I a més està disponible les 24 hores del dia, tots els dies.

Què en sortirà, ningú no ho sap. Potser una peça teatral en el futur que aprofiti aquests diàlegs. Sigui el que sigui, segur que serà interessantíssim.

Aquí et deixem l’enllaç per si vols provar l’experiència. T’avisem, però, que ENA només parla en anglès.

Esperem doncs que aquesta original proposta et desperti la mateixa curiositat que a nosaltres.

Pujar