22/06/2022

Festival Tangent 2022: tornen les nits d’estiu plenes d’art!

Entre el 29 de juny i el 22 de juliol, els sis centres cívics i culturals del districte ofereixen un total de quinze espectacles de teatre, dansa, circ i música, en diferents formats i disciplines híbrides, art al carrer i un itinerari sonor. El festival, concebut com un esdeveniment de proximitat, vol donar cabuda a espectacles innovadors i per a tots els gustos i públics, oferint una visió diversa i àmplia de la riquesa artística contemporània.

Descobrint la programació del Tangent 2022

El Centre Cívic Urgell inaugura el 29 de juny el Tangent amb rojos, una proposta de dansa contemporània de Miquel Barcelona, que evoca l’imaginari col·lectiu de la postguerra i la recuperació de la memòria. El Mercat de Sant Antoni, el terrat de l’Espai de fotografia Francesc Català-Roca i el pati del Golferichs seran al juliol l’escenari d’altres propostes que es vertebren a través del llenguatge de la dansa: Replecs, de la Cia. Isabel Vinardell, Pasatiempos modernos, del Col·lectiu Màmbola i Spiralis, de la Companyia Bool.

Com en altres anys, el festival també dedica part del seu programa a la música. Enguany, són cinc les propostes musicals, que es presenten amb estils molt variats: des de l’univers d’experimentació de ZA! & la TransMegaCobla, que ofereix el Centre Cívic Ateneu Fort Pienc; el pop folk d’Anna Andreu amb La Mida, que tindrà lloc al pati de La Casa Elizalde; el quartet de Barcelona The Black Barbies, amb una fusió de música negra i pop al teatre del Centre Cívic Cotxeres Borrell; la presentació del primer treball d’Alba Morena, Las dos edades, on s’interrelacionen diferents gèneres musicals; o l’original proposta d’un itinerari sonor al xalet del Centre Cívic Casa Golferichs amb Burruezo & Nur, Camerata + Virginia Joëlle, l’Orquestra Basarab i Sealskin.

La programació també tindrà dos espectacles de circ, amb Potser no hi ha final, de Circ Pistolet, i Runa, creació de l’artista de circ Amer Kabbani. Per últim, el Tangent també ens farà gaudir del teatre amb  propostes de nova dramatúrgia com l’espectacle [The Frame] d’Eléctrico 28, coordinat des del Centre Cívic Sagrada Família i que se celebrarà a l’aire lliure, al carrer Provença amb Marina; la Nit de Reis de Parking Shakespeare, Pruna, del col·lectiu NINS o  l’espectacle multidisciplinari de la Iaia de Mambo Project.

Pots consultar tota la programació al web del Festival Tangent

Pujar