23/09/2022

Que comenci l’espectacle!

NOVA PROGRAMACIÓ D’ESPECTACLES DE TARDOR

Ens trobem un any més a les portes de la tardor. Ens resulta curiós que en una època en què la natura va cap a la foscor i el recolliment, la ciutat esclata en activitat en tots els àmbits, en el cultural també. Comencen els nous cursos, es presenten les noves temporades, arriben les festes de la Mercè… i enmig d’aquest sistema cultural en ebullició, La Casa Elizalde hi afegeix la seva part: una programació d’arts escèniques i concerts de petit format que us presentem tot seguit.

A l’octubre, al cicle Clàssics i no tant, podrem escoltar dos concerts interpretats per les pianistes Meritxell Noguer i Clara Santacana, amb repertoris diferenciats, però que coincideixen amb el compositor romàntic Robert Schumann. També gaudirem de dos duets, l’un amb Mariel Aguilar i Astrid Steinschaden, mezzosoprano i pianista que repassaran lied i àries de tots els temps, i l’altre amb Eudald Buch i Mariona Camats, que recuperen la Sonata per a Violoncel i piano de Juli Garreta.

Hem reservat 7 dates per a les Arts escèniques. Comencem amb el work in progress del que serà la nova peça del polifacètic artista David Ymbernon. Seguirem amb dos solos impregnats de circ. El primer a càrrec del pallasso i mestre en màscares Roi Borrallas i el segón de la mà de Nicoletta Battaglia, amb un caire més introspectiu i acrobàtic. Tornarem a gaudir d’una mostra de propostes de danses urbanes gràcies al festival HOP, tota una referència d’aquest art a casa nostra. La periodista i cantautora Mariona Forteza ens mostrarà el seu reportatge musical, que parla de la trobada insòlita entre el beatle Jorge Harrison i l’orientalista mallorquí Joan Mascaró. La companyia Orientación Colectiva Loli portarà a escena una reflexió espectacular al voltant de l’homofòbia. I acabarem amb la performance de dansa teatre Que du Bonheur, una peça al voltant de la violència de gènere.

Dos diumenges d’octubre i un de novembre estan reservats per a les famílies. Començarem amb Bunji, la petita coala, de la ja consolidada i internacional companyia de teatre i titelles Festuc teatre. Seguirem amb la màgia de Txema Muñoz i el seu darrer espectacle Lumière, que s’està podent veure arreu d’Europa. I acabarem amb els italians Di Filippo Marionette amb un entranyable cabaret de titelles de fil. Propostes, totes, d’altíssima qualitat per als més petits i les seves famílies.

I el novembre serà el mes de Coincidents, el cicle dedicat a la música de creació d’ara mateix, allò que anomenem “pop” i que sovint no sabem com classificar, però que us podem assegurar que és art, i del bo. En Marc Vilajuana irromprà amb el seu duet i una proposta molt personal que va de la música antiga a la cançó d’autor catalana. Angeladorrrm serà la següent banda. El quartet liderat per Àngela Balcells interpretarà els temes del seu primer treball, música amb base folk i influències dels ’90. Des de Madrid arribarà el trio Barekhu. A mig camí entre el jazz i el pop. Música molt elaborada amb melodies acurades, composada pel guitarrista i cantant Jon Wasserman. I acabarem el novembre amb el sextet d’Albert Lax, amb música arrelada als ’70 i amb l’energia dels ’90.

Aquesta és la nostra aportació a fer bullir l’olla cultural barcelonina. Veniu a passar la tardor a La Casa Elizalde. Veureu el talent enorme que hi ha darrere de cada una d’aquestes propostes!

Pujar