Indomador. Animal religion

#ElizaldeGreatesthits #Circ #Animalreligion

El 29 de maig de 2014 es representava a La Casa Elizalde Indomador, el primer espectacle d’Animal Religion, una de les companyies punteres de circ amb més projecció internacional de casa nostra. El solo, creat i interpretat pel líder i fundador de la companyia, l’acròbata i verticalista Quim Girón, va omplir una mica més de la meitat de l’aforament de la nostra sala d’actes. Des d’un punt de vista quantitatiu, una assistència de 78 persones no és quelcom extraordinari. Però això ens porta a la reflexió de què volem dir quan parlem d’èxit.

Ara fa 6 anys el circ estava en un moment d’expansió que s’ha consolidat al llarg d’aquest temps. A partir de llavors la paraula “circ” està inclosa a moltes programacions com una art escènica més, però aleshores no ho estava tant. I per a un públic heterogeni d’un centre cívic com el nostre, anar a veure un solo de circ contemporani en una sala d’actes petita era quelcom poc habitual.

El que es van trobar les persones que van assistir aquell vespre va ser un “animal” escènic. Un acròbata que es va formar a la Rogelio Rivel de Barcelona i a Estocolm, al DOCH Escola Superior de Dansa i Circ, en el forçat exili formatiu a què es veuen abocats tants circaires del nostre país.

Una gallina fent percussió corporal amb botzines per tot el cos, un toro fent equilibris impossibles, un porc i el millor cavall que hem vist en escena interpretat per un humà, a l’alçada del que feia el gran James Thierré a l’espectacle Raoul que havíem vist tres anys abans al TNC. En definitiva, Indomador és surrealisme, humor, risc i, per sobre de tot, una animalada en tots els sentits.

A en Quim Girón no li calia venir a actuar al nostre espai quan ja li plovien contractes de molts teatres d’aquí i d’Europa. Però gràcies a la seva participació vam obrir la via a programar més circ, tant com fos possible per les dimensions de la sala o les prestacions del nostre pati.

El públic que hi va assistir va quedar meravellat amb la qualitat artística i la originalitat d’allò que acabava de veure i creiem fermament que, quan passa això, després aquestes persones irradien la seva vivència cap a d’altres. Per això pensem que des del punt de vista qualitatiu va ser un èxit incontestable.

Indomador va fer una llarga gira, de fet encara està en repertori. Després van venir altres espectacles en els quals Girón alternava formats amb solos com Fang, duets com Tauromàquina o creacions en grup com Sifonòfor, que va guanyar el Premi Ciutat de Barcelona en la modalitat de circ l’any 2015. N’hi ha hagut d’altres com Chiquen Legzz, Sapiens Zoo, etc.

Darrerament ha estrenat l’espectacle per a primera infància (de 2 a 5 anys) …i les idees volen. Qui l’ha gaudit diu que és una autèntica meravella. El tenim a la llista d’imperdibles per anar-lo a veure tan bon punt en tinguem l’oportunitat.

De moment et deixem amb les seves xarxes socials i amb el tràiler del, per nosaltres, mític Indomador. Salut i circ!

@animalreligion

@animalreligion

www.animalreligion.com