21/04/2021

Les publicacions més recents dels nostres professors per Sant Jordi!

Per aquest Sant Jordi us volem recomanar les publicacions més recents dels nostres professors i professores de tallers. Compartim amb vosaltres les seves publicacions i on trobar-les aquesta diada! Fent click als títols podreu adquirir els vostres exemplars.

Ningú se n’escapa. La cultura funerària a Barcelona. (Alba Vendrell)

La nostra professora Alba Vendrell, juntament amb Gregor Siles, Margarida Salvadó, Pau Vinyes i Adrià Terol han escrit aquest llibre sobre la Barcelona funerària i com podem entendre la història de la ciutat a través de les expressions funeràries.

<<Aquest llibre permet observar l’evolució històrica i cultural de la Barcelona funerària, des dels primers poblats agrícoles, passant per la cultura ibèrica i romana, l’edat mitjana amb la seva diversitat cristiana, jueva i musulmana, a les tombes gremials de l’edat moderna, els grans cementiris de l’edat contemporània (el Poblenou i Montjuïc), i els del les poblacions annexionades (Sant Andreu de Palomar, Sant Martí de Provençals, Sant Gervasi de Cassoles, Santa Maria de Sants, Les Corts de Sarrià, Sant Vicenç de Sarrià, Sant Joan d’Horta…), fins als grans enterraments del segle XX (com el de Verdaguer, Prat de la Riba, Ignasi Iglésias, Macià i Durruti) que es converteixen en grans manifestacions de masses. Un llibre dedicat a la mort per conèixer millor el passat i el present de Barcelona.>>

Dossier de premsa del llibre | Presentació del llibre

L’aventura de Berta a Nanoland (Jordi Díaz)

El nostre professor de nanotecnologia, en Jordi Díaz, ha publicat l’any 2020 aquesta història on la protagonista viatjarà a través del temps per parlar amb les científiques més importants de la història i descobrirà amb elles el món de la nanotecnologia, o com diu el Jordi, Nanoland.

L’aventura de Berta a Nanoland ha guanyat el IV Premi Internacional de Divulgació Científica Ciutat de Benicarló.

Vídeo presentació del llibre

El cos humà per dins, El cos humà per fora i els Cafès científics a la Casa Orlandai (Cristina Junyent)

La nostra professora de ciència Cristina Junyent ens presenta les seves 3 darreres publicacions. Els dos llibres del cos humà de l’editorial Combel, són llibres infantils per nens a partir de 5 anys i ajuden als infants a entendre com funciona el seu cos.

La publicació Cafès científics a la Casa Orlandai, és un conjunt de cròniques de les tertúlies que duen a terme al CC Casa Orlandai cada tercer dimecres de mes amb un científic diferent cada vegada. La Cristina Junyent ho recopila en aquestes cròniques que es poden adquirir enviant un correu a info@cienciaensocietat.org

Vídeo presentació del llibre ‘El cos humà per dins’ | Vídeo presentació del llibre ‘El cos humà per fora’ | Llista de reproducció de Youtube: Cafès científics

De Escipión a Berlusconi. Una historia de Italia en 50 películas (Ludovico Longhi)

El nostre professor de cinema i d’Italià, en Ludovico Longhi, juntament amb Valerio Carando i Rosa Gutiérrez, escriu aquest llibre que recorre el cinema italià a través de 50 films i comprèn des del cinema mut fins a títols recents passant per clàssics i també desconeguts.

Vídeo presentació del llibre | Ressenya del llibre

El bosc. Espill literari de l’ésser humà (Marcos Yáñez)

En Marcos Yáñez ha publicat també aquest 2020, el llibre El bosc. Espill literari de l’ésser humà que parla sobre el bosc i la seva presència en tantes obres artístiques en diversos formats.

<<El bosc sempre ha sigut un lloc confús per a l’ordre social i la lògica convencional, fins i tot després d’haver perdut el seu caràcter salvatge. En aquest assaig es busca oferir una imatge global sobre les formes en les quals el bosc, com a paisatge simbòlic, ha perviscut en l’imaginari col·lectiu a través de la narrativa, l’assaig i la lírica del segle XX. Aquestes formes d’expressar-lo tenen a veure amb la seua versatilitat com a imatge de la complexitat i amb un lloc íntim que provoca la introspecció, la revelació de caràcters identitaris i la resistència davant de poders polítics o moviments socials. L’escassetat d’estudis que es dediquen exhaustivament a aquesta figura i la quantitat d’obres en les quals el bosc té un paper preeminent ens permeten utilitzar un enfocament fenomenològic que es completarà amb una fonamentació del símbol a partir de l’estudi de les seues evocacions al llarg de la història d’Occident.>>

Article sobre els Premis València 2019

Actitud salvaje (Nacho Bañeras)

El Nacho Bañeras escriu aquest llibre dedicat a la nostra actitud i manera de pensar. Un llibre filosòfic que teoritza sobre el pensament individual i com de desconnectats estem de nosaltres mateixos.

<<Este es un libro dedicado a nuestra actitud, lo único que tenemos disponible. Estando a mano, a nuestro alcance, la mantenemos en un segundo plano, sin otorgarle la radicalidad que comporta y sin darle, por lo  tanto, la importancia filosófica que alberga. Huimos de nosotros y de nuestro entorno. Nuestra vida es un reflejo de ello: una búsqueda constante y hacia afuera de nosotros para suplir un vacío y una insatisfacción latentes.
Esta huida está relacionada con la ausencia de un pensar radical, de un pensar filosófico, de una actitud salvaje. En realidad, es una huida originada por un olvido. Siguiendo a Heidegger, dejamos de lado nuestro radical pensar (la actitud) arrastrados por el movimiento de un mundo que nos atrapa y enajena, es decir, que nos distancia de nosotros mismos. Vivimos alejados de nosotros mismos aunque, paradójicamente, debemos vivir con nosotros.>>

Llegeix el primer capítol | Vídeo presentació del llibre

Només els somnis són veritat. Antologia poètica de Tomàs Garcés (Josep Pedrals)

Aquest març de 2021 s’ha publicat el llibre Només els somnis són veritat una antologia poètica de l’autor Tomàs Garcés. La selecció dels poemes i el pròleg del llibre ha sigut a càrrec del nostre professor de poesia Josep Pedrals. Us en deixem un fragment:

L’estel fugia i el foc moria:
cendra tots dos ens han deixat.
Dintre l’albada la posta nia.
Només els somnis són veritat.

És endebades que jo sospiri.
Canta l’ocell felicitat
i és un miratge i un deliri.
Només els somnis són veritat.

Claror del dia. La mar s’atura:
el pols d’argent tot just li bat.
Entorn, la vida se’ns fa insegura.
Només els somnis són veritat.

«Cançó final»

Llegeix algunes pàgines

Pujar