03/06/2020

Obrim el teló. Balla pel Taller Masriera

#Fembarri #FestaMajor #Vídeodansa

Recordes la proposta “Ballo al balcó”? En el post que vam publicar al maig et parlàvem d’aquesta activitat organitzada per l’Associació de Veïns i Veïnes de la Dreta de l’Eixample i el Grup d’Arquitectes de l’Eixample en el marc de la Setmana d’Arquitectura 2020.

L’activitat consistia a interpretar la coreografia que havia preparat el ballarí i coreògraf Toni Mira per dissenyar un ball col·lectiu online. L’objectiu? Posar en valor el Taller Masriera, un edifici icònic situat al carrer Bailèn, i aconseguir recuperar-lo com a equipament públic del barri. Els participants s’havien de gravar ballant al balcó o a dins de casa i enviar el vídeo per correu electrònic. Amb els vídeos rebuts es va fer un videomuntatge de dansa col·lectiva que es va presentar el 8 de maig a la web del Col·legi d’Arquitectes.

Ara, en el marc de la Festa Major i amb el nom “Obrim el teló. Balla pel Taller Masriera”, tornen a recuperar aquella iniciativa a partir de la gravació de balls amb el mòbil que s’havien d’enviar a femarquitectura@coac.net del 15 de maig al 3 de juny. Potser ja no hi ets a temps de participar, però sí de gaudir-ho. Pren bona nota perquè ara arriba el millor: dissabte 6 de juny a les 16 h s’estrenarà el vídeo resultant d’aquesta dansa col·lectiva amb la seva projecció en forma de mapping a les façanes del Taller Masriera. Abans també hauràs pogut veure un recorregut virtual per la seva història amb imatges del passat i reflexions sobre el futur que imaginem per aquest edifici d’estil neoclàssic de l’Eixample.

Segueix l’activitat d’aquest calidoscopi gegant i l’estrena del vídeo dels balls realitzats pels veïns i veïnes del barri als canals de @coreixample. I si vols conèixer més sobre la història del Taller Masriera i la proposta del Grup d’Arquitectes de l’Eixample del COAC, clica el següent enllaç.

www.arquitectes.cat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotografia del Taller Masriera l’any 1896. Cedida per l’Arxiu Municipal del Districte de l’Eixample.

A la portada, façana del Taller Masriera cap al 1920. Cedida per Xavier Olivé.

Ambdues imatges es poden trobar en el fons fotogràfic del projecte Finestres de la memòria, a la web www.finestresdelamemoria.org.

Pujar