08/06/2020

Reflexions entorn d’un confinament. Dansa i pensament actual

#Elizalderecomana #Elizaldedansa #MercatFlors

Et portem una recomanació de dansa que hem trobat molt interessant. Professionals de prestigi d’aquest art exposen les seves reflexions sobre la sacsejada global que ha estat la pandèmia, de com s’imaginen el futur per a la dansa i també de com pot influir el moviment en un suposat nou context social, econòmic i polític.

Les arts sovint van de la mà de la filosofia. En una cultura que secularment divideix la persona en ment, cos i esperit, semblaria que el moviment pertany al cos i que el cos no és el subjecte del pensament. Segons aquest paradigma, si la dansa és moviment aleshores no és pensament. Res més lluny de la realitat.

Un exemple són les reflexions que recull el Mercat de les Flors en el seu blog. Grans professionals del món de la dansa a casa nostra, com Cesc Gelabert, Maria Muñoz i Pep Ramis, Sociedad Doctor Alonso, Lali Ayguadé o Juan Carlos Lérida entre d’altres, han respost a la següent pregunta: La pandèmia de la COVID-19 ha suposat un abans i un després en les nostres vides i ha col·locat el cos en un espai de fragilitat i d’amenaça constant, de manera que les relacions entre les persones i l’espai que ocupen cobren un relleu especial. Des d’aquesta consciència, de quina manera podem llegir avui el teu treball (la teva obra artística o de pensament) i quines possibilitats de desenvolupament veus per a la dansa?”

No són lectures frívoles i necessiten el seu temps, però et ben assegurem que són interessantíssimes.

Aquí et deixem l’enllaç perquè les puguis gaudir quan vulguis. Salut i dansa!

Enllaç al blog del Mercat de les Flors

Pujar