Aquest març acollim l’exposició ‘Fina Miralles. Paraules Fèrtils 1972-2017’

Del 8 al 31 de març de 2021

“A les estrelles hi ha totes les respostes, allà hi trobaràs la grandiositat de la vida i la bellesa”
Fina Miralles. Paraules Fèrtils 1972 – 2017

Aquest mes de març inaugurem l’exposició ‘Fina Miralles. Paraules Fèrtils 1972 – 2017’ a La Casa Elizalde. La mostra és una adaptació de la que es va poder veure al Museu d’Art de Sabadell l’any 2018 amb motiu de la publicació Fina Miralles. Paraules fèrtils 1972-2017, edició de 4 volums fruit del treball de Maia Creus entorn de l’obra d’escriptura de l’artista que va iniciar el 1972.

L’exposició mostrarà els treballs, dibuixos i textos, més íntims i menys coneguts de Fina Miralles realitzats a partir de 1984, de retorn del viatge a Amèrica del Sud que va marcar un abans i un després en el seu itinerari vital i creatiu. Així doncs, l’exposició posarà llum a l’obra més recent i mística de l’artista i d’aquesta manera completarà l’exposició retrospectiva que actualment es pot veure al MACBA, més focalitzada en el treball conceptual dels anys setanta.

Maia Creus i Pilar Bonet, comissàries de l’exposició, parlen de la importància de la persona de Fina Miralles com a dona sàvia del segle XX que ens ofereix lectures indispensables per al segle XXI sobre el nostre arrelament a la natura, la cura de la terra d’on venim, el do visionari i la necessitat de posar en relació la vida material i la vida espiritual en una cultura excessivament centrada en la productivitat, l’individualisme i el model patriarcal.

Per Fina Miralles, art i vida és una mateixa cosa com ens explica en les seves pròpies paraules:  «Avui està plenament assumit que l’artista és un creador. Com més passa el temps més m’allunyo d’aquesta interpretació, sublimada i ego-potenciadora de les accions elitistes dels artistes. Per mi FER, està unit íntimament a la pròpia experiència de la vida, a allò viscut, sentit, real, i no creat o imaginari. Entenc la pràctica de l’art com una pràctica vivencial que es transmet de maneres múltiples, però de forma sincera i autèntica».

Per celebrar la vida i submergir-nos en l’univers de Fina Miralles, Maia Creus i Pilar Bonet han preparat unes trobades al mateix espai expositiu per compartir les lectures dels textos autobiogràfics de l’artista i conversar sobre la invitació que ens fa Fina Miralles a connectar-nos amb la natura, amb l’origen i amb el més espiritual de la vida, per trobar-hi l’amor i la bellesa.